Logo

Vacature Marketing Executive

Bekijk hier de vacature bij Dutch CORE.

Vacature Marketing Executive 

32-36 uur per week


Ben jij gedreven en ambitieus en heb je een passie voor marketing en affiniteit met sales? Ben je een teamspeler met enige ervaring in de mediawereld? Dan is Dutch CORE op zoek naar jou als onze nieuwe Marketing Executive!

Dutch CORE staat bekend als de vooraanstaande vertegenwoordiger van alle Nederlandse publieke omroepen, de overkoepelende organisatie NPO, de Vlaamse omroep VRT en gerenommeerde onafhankelijke producenten. Als strategisch partner en agent zijn wij gespecialiseerd in de sales en pre-sales van hoogwaardige televisieproducties, (drama)series en documentaires aan omroepen en (online) mediapartijen wereldwijd. Bovendien beheert Dutch CORE als coöperatie het rechtenmanagementsysteem voor effectief beheer van programmarechten.

 

Wat zijn de werkzaamheden?
Als Marketing Executive bij Dutch CORE ben je op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van marketing en sociale media. Jij zorgt ervoor dat Dutch CORE en haar activiteiten breed gezien worden binnen het speelveld waarin Dutch CORE opereert. Jij zet Dutch CORE op de kaart!

In deze functie ben je verantwoordelijk voor alle marketingwerkzaamheden en werk je nauw samen met de Media Coördinator. Je houdt je bezig met het op orde houden en verbeteren van onze website en de profilering van Dutch CORE op onze sociale media outlets. Dutch CORE is door het jaar heen aanwezig op diverse internationale beurzen en festivals en verkoopt programma’s aan internationale partijen en aan SVOD partijen in Nederland. Je bent in staat om daarvoor een helder B2B-marketing plan te maken en je draagt zorg voor alle communicatie via directe mailings, nieuwsbrieven en sociale media. Ook maak je speciale line-ups van nieuwe programma’s. Je hebt affiniteit met vormgeving en ervaring met diverse Adobe programma’s zoals InDesign en Photoshop is een pré.


Hier herken je jezelf in


 • Je voelt je thuis in de wereld van media, producenten en omroepen;
 • Je communiceert helder en vloeiend in zowel Nederlands als Engels;
 • Je hebt enige ervaring in de marketing, bij voorkeur in de media;
 • Je hebt affiniteit met vormgeving en ervaring met diverse Adobe programma’s;
 • Je hebt affiniteit met het programma-aanbod van de publieke omroepen en Nederlandse producenten;
 • Je gedijt goed in een klein en dynamisch team;
 • Je werkt graag internationaal;
 • Je hebt affiniteit met (inter)nationale media sales;
 • Je bent open, toegankelijk en een echte netwerker;
 • Je krijgt energie van samenwerken;
 • Je hebt een relevante afgeronde HBO of WO opleiding.

 

 

Arbeidsvoorwaarden

 • Iedereen is welkom! Ook als je niet volledig aan het profiel voldoet, komen we graag met je in gesprek;
 • Gedeeltelijk thuis werken is mogelijk;
 • Er is een opleidingsbudget beschikbaar;
 • Er is veel ruimte voor eigen initiatief;
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Omroeppersoneel;
 • Je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • Je ontvangt ook een vakantietoeslag van 8% over het jaarsalaris;
 • Je krijgt 200 vakantie-uren (o.b.v. 36 uur).


De functie van Marketing en Sales Executive betreft in eerste instantie een aanstelling van één jaar voor 32-36 uur per week, met uitzicht op een vast contract. Het salaris valt in schaal F en ligt tussen de € 2.712,- en € 3.989,- bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding en ervaring.

Over Dutch CORE
Dutch CORE, een coöperatie die in 2017 is opgericht door de NPO en de landelijke publieke omroepen, vertegenwoordigt de Nederlandse publieke omroepen, hun overkoepelende organisatie NPO, de VRT en onafhankelijke producenten.

Internationale rechten worden wereldwijd verkocht aan buitenlandse omroepen en (online) mediapartijen, zoals ZDF, Al Jazeera, BBC en RAI. Ook op nationaal vlak is Dutch CORE agent bij het verlenen van licenties van (drama) series en documentaires aan commerciële partijen die in Nederland actief zijn met video-on-demanddiensten, zoals Netflix, KPN, Ziggo, Videoland en Amazon.

Daarnaast is Dutch CORE als coöperatie verantwoordelijk voor het rechtenmanagementsysteem waarmee de leden hun programmarechten effectief kunnen beheren en exploitatie, distributie, programmering en verkoop optimaal wordt ondersteund.

Dutch CORE is gehuisvest in het NPO gebouw en bevindt zich dus in het hart van het Mediapark in Hilversum.

Reageren (uiterlijk 20 mei 2024)
Je kunt je CV en motivatie richten aan Margaret Stanneveld, Manager Sales Dutch CORE. Interesse of vragen? Neem contact op via +316 51 13 50 80 of m.stanneveld@dutch-core.nl. We kijken uit naar je sollicitatie!

Deel deze pagina
NPO Logo
NPO
About NPO
General terms
Privacy policy
Cookie policy